måndag 16 januari 2012

The Handyman

Eller egentligen i plural. 5 handymen... Eller ja, bara 4 av de 5 utlovade gubbarna har kommit och tittat på våra fel sen vi efter ifylld checklist* hade gjort en felanmälan** på det vi ville ha fixat.

Först kom en gubbe - döpt till Gubbe nr. 1 av Pete - och tittade på felen och rättade till de små felen. Eller ja, rättade till och rättade till.. Han skruvade loss det trasiga handtaget till frysen, satte in en ny plugg till handfatet i badrummet, hittade den försvunna långpannan i facket där den bott hela tiden och lovade att snickaren skulle komma nästa vecka. Jo och skickarn kom - döpt till Dörrgubben eftersom han bytte ut två av våra porösa dörrar till två icke-trasiga - och även Kakelgubben - som ni vid det här laget vet vem som döpt - kom på typ samma gång. Då jag satt hemma och skulle skolarbeta ==> upplagt för katastrof! Men av ngn konstig anledning lyckades jag helt koppla bort deras snattrande mellan varandra på finska, Kakelgubbens hackande och Dörrgubbens bankande. Det rörde mig inte alls och därför kunde jag stänga av det samtidigt som det gjorde att det inte var för tyst. Idag kom Gubbe nr. 5 och satte dit handtaget till frysen och även hade med sig en hylla till kylskåpet eftersom också en av dem var spruckna. Denna gubbe tittade också lite på våra kranar som läcker lite i köket och är helt megatrög i badrummet. Dock har Krangubben som skulle dyka upp och byta sistnämnda kran inte ännu visat sig... 

Summasumarum har det kanske varit lite enerverande att ha gubbar springandes stup i kvarten men det är nog också skönt att få saker fixade så man slipper störa sig på dem och framför allt att inte få skulden för dem (även om vi vi har noterat dem i checklisten).

Så ni i TYS-lgh, det lönar sig att göra felanmälan!

//Sofi

*) TYS checklist som ska fyllas i så fort som möjligt efter att man flyttat in för att dokumentera alla fel och brister som ren fanns i lgh innan man flyttade in.

**) Eller egentigen 2 för det behövdes kompletteringar som även framfördes muntligt en del av dem^^

2 kommentarer:

  1. Jo TYS har nog vissa fördelar ;) Jag har roat mig med att nu det senaste året lägga en felanmälningslapp (hela tiden samma i kopierad version, alltså) i husbolagets postlåda en gång i veckan här där jag bor. Ännu har inget hänt utom att nån nog tömmer lådan, men man vet ju aldrig...

    SvaraRadera
  2. Jaaa-a alltså dit husbolag kunde ju minsann behöva lite av TYS' effektivitet, minst sagt!

    SvaraRadera